Veelgestelde vragen


Algemeen

Wat is een voetbalschool?

Een voetbalschool is een organisatie waar jongens en meiden worden opgeleid en getraind in voetbal. Er wordt getraind op techniek, coordinatie, conditie en andere vaardigheden die van pas kunnen komen tijdens voetbalwedstrijden.

Voetbalschool Skillmoves traint al haar spelers op bovengenoemde voetbalvaardigheden en is niet verbonden aan een voetbalvereniging.

Moet je lid zijn van een voetbalvereniging om mee te mogen trainen?

In principe hoef je geen lid te zijn van een voetbalvereniging om mee te mogen trainen. In praktijk blijkt echter vrijwel iedere deelnemer lid te zijn van een vereniging. De (extra) trainingen van de voetbalschool wordt ingezet om de voetbalvaardigheden nog verder te ontwikkelen.

Bij voetbalschool Skillmoves is er ook geen verplichting om lid van een voetbalverenging te zijn, waarbij er wel vanuit wordt gegaan dat spelers de basis van voetbal begrijpen en onder de knie hebben. 

Op wat voor velden wordt er getraind?

In Nederland wordt voetbal gespeeld op natuurgras- en kunstgrasvelden. De trainingen vinden dan ook op dit soort velden plaats en in sommige gevallen ook in de zaal.


Voetbalschool Skillmoves biedt haar lessen aan op het complex van SVV Scheveningen en heeft daardoor de beschikking over natuurgras- en kunstgrasvelden. Het grootste deel van de trainingen vindt plaats op de kunstgrasvelden.

Skillmoves trainingen

Voor welke leeftijden zijn de Skillmoves trainingen?

Groepstrainingen van voetbalschool Skillmoves zijn geschikt voor voetballers van 10 t/m 17/18 jaar. 

De afgelopen jaren is het aantal zeer jonge spelers (jonger dan 10 jaar) en spelers van ouder dan 18 jaar, die 1 op 1 trainingen volgen, aanzienlijk gegroeid. 

Benieuwd of de trainingen ook geschikt zijn voor jou of uw kinderen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe worden de trainingsgroepen ingedeeld?

De trainingsgroepen bij voetbalschool Skillmoves worden in eerste instantie ingedeeld op basis van leeftijd en vaardigheid.

Als uit de analyses van de trainers blijkt dat een speler beter past in een andere groep of bijvoorbeeld meer uitdaging krijgt door mee te trainen met een oudere groep, dan kan de indeling aangepast worden.

Moet je in een selectieteam zitten om bij Skillmoves te trainen?

Nee, je hoeft niet in een selectieteam te zitten om mee te kunnen trainen bij voetbalschool Skillmoves. Binnen de trainingen proberen wij de groepen zo in te delen dat iedere speler met andere spelers van zijn/haar niveau traint.

Hoe lang duren de trainingen van voetbal Skillmoves?

De trainingen van voetbalschool Skillmoves duren een uur. Wel verwachten wij dat de spelers ruim van te voren aanwezig zijn om zelf vast op te warmen, zodat de trainingen op tijd kunnen beginnen en tijd volledig benut kan worden.

Wat is het verschil tussen een groepstraining en privétraining?

De benaming van de verschillende trainingssoorten geeft het al aan. Bij de groepstraining wordt er getraind in een groep en staat de training in het teken van een of meerdere specifieke vaardigheden. Het voordeel van een groepstraining is dat daardoor ook spelsituaties gecreerd kunnen worden, die overeenkomen met duels in een wedstrijd.

In een privetraining krijgt een speler op individuele basis training van een trainer. Het voordeel van een dergelijke training is de aandacht die de trainer aan een speler kan geven en op deze wijze in zeer korte tijd aanzienlijke vooruitgang kan boeken op het gebied van voetbalvaardigheden.

Wat kosten de trainingen bij voetbalschool Skilmoves?

De kosten van de verschillende soorten trainingen, zijn te vinden op onze trainingsaanbod-pagina's.

Naast het trainingsaanbod organiseert voetbalschool Skillmoves regelmatig activiteiten. Afhankelijk van de activiteit is deze gratis en soms wordt een bijdrage van de deelnemers gevraagd.

Het is altijd mogelijk om een gratis proefles aan te vragen, zodat direct de verschillende mogelijkheden besproken kunnen worden.

Zijn de groepstrainingen van Skillmoves ook geschikt voor keepers?

De groepstrainingen van voetbalschool Skillmoves zijn geschikt voor alle posities binnen een voetbalteam, maar niet specifiek gericht op keepers. 

De groepstrainingen zijn dus prima geschikt voor keepers, die willen trainen op het meevoetballen met hun team.

Op welke dagen en tijdstippen vinden de trainingen plaats?

Vrijwel dagelijks vinden er groepstrainingen, 1 op 1 trainingen en analyses plaats. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden op bepaalde dagen/tijden te bespreken.

Is het mogelijk specifieke trainingswensen door te geven?

Uiteraard is het mogelijk om bij de trainers aan te geven aan welke vaardigheden extra aandacht geschonken moet worden. Bij groepstrainingen is dit lastiger. Als er specifieke vaardigheden zijn, waar de speler aan wil werken, dan raden wij aan om een privetraining in te plannen.

Mogen ouders aanwezig zijn bij de trainingen?

Uiteraard zijn ouders van harte welkom om te blijven kijken bij de trainingen. Het team van voetbalschool Skillmoves juicht dit toe, omdat de spelers vaak graag laten zien wat zij leren en trots zijn op de groei die zij doormaken.

Wat de trainers aan de ouders wel vragen is om hun kinderen tijdens de trainingen niet te coachen. Daar zijn de trainers voor, waarbij het doel altijd is om maximale groei te realiseren, maar ook het plezier in het spel te blijven behouden!

Skillmoves trainers

Wie geven er training bij voetbalschool Skillmoves?

Het team van voetbalschool Skillmoves bestaat uit diverse trainers en zijn te vinden op de pagina Trainers.

De trainingen worden uitgevoerd onder leiding van onze hoofdtrainer Bayram Sahin. 

Voor alle trainers geldt dat zij op hoog niveau voetballen of dit hebben gedaan en daarnaast passen bij voetbalschool Skillmoves. Daarmee wordt bedoelt dat de trainers communicatief vaardig zijn, vaardigheden kunnen overbrengen, maar ook zorgen dat alle spelers het tijdens de trainingen naar hun zin hebben.

Zijn de trainers gespecialiseerd in bepaalde onderdelen/ technieken?

Door het hoge niveau waarop de trainers zelf voetballen of hebben gevoetbald, zijn zij vaardig in diverse technieken en/of onderdelen van de sport. 

Uiteraard zit er verschil tussen de vaardigheden van een verdediger en een aanvaller en proberen wij onze 'specialisten' te koppelen aan bepaalde oefeningen of spelers. 

Indien er tijdens een privetraining specifieke vaardigheden getraind worden, wordt wel vaak de trainer aan die training gekoppeld, die de meeste affiniteit met de vaardigheden heeft.

Kan iedereen trainer worden bij voetbalschool Skillmoves?

Nee, de trainers worden geselecteerd door hoofdtrainer Bayram Sahin en moeten passen bij voetbalschool Skillmoves.

Een goede voetballer is niet per definitie een goede trainer. Er wordt dus gekeken naar een combinatie van factoren, waarna potentiele nieuwe trainers een periode meelopen met het team. 

Voldoet degene aan alle voorwaarden, dan pas wordt de nieuwe trainer opgenomen binnen het team van voetbalschool Skillmoves.

Kleding

Wat voor kleding moeten de spelers aan tijdens een training?

Tijdens trainingen is het verplicht om voetbalschoenen en scheendekkers te dragen. Verder is het aan de speler zelf om een comfortabel trainingstenue te dragen. Voetbalschool Skillmoves raadt tijdens warmere dagen een shirt, korte broek en voetbalsokken aan. Tijdens koudere dagen aangevuld met een trainingspak.

Het leukste is natuurlijk om in het trainingstenue van Skillmoves te komen trainen.

Tot slot is het verstandig om altijd een fles of bidon water mee te nemen naar een training.

Is het verplicht om het traintenue van Skillmoves aan te doen naar een training?

Nee, het is niet verplicht om een traintenue van Skillmoves aan te doen, maar wij waarderen dit uiteraard wel. Tijdens de trainingen zijn er spelers van diverse clubs aanwezig en juist door het Skillmoves-traintenue te dragen ontstaat er een bepaalde band en groepsdynamiek tussen de spelers. Het grootste deel van de spelers loopt tijdens trainignen dan ook in het Skillmoves-tenue. 

Waar is het traintenue van Skillmoves te koop?

Het volledige trainingstenue van Skillmoves bestaat uit de volgende onderdelen:

  • geel/ zwart shirt met korte mouwen
  • geel/ zwarte trui met lange mouwen
  • Zwart broekje
  • geel/ zwarte sokken.

Het tenue is te koop bij Free Kick Sport - Savornin Lohmanplein 45a - Den Haag - 070 3636323